Φίλες και Φίλοι
η ώρα του λαού ήρθε. Την Κυριακή 26 Μαΐου αποφασίζετε για το Δήμαρχο και τους ΔημοτικούςΣυμβούλους της περιόδου 2019-2023.

Ανεξάρτητα από ιδεολογικές και κομματικές ταυτότητες, ξεπερνώντας διαχωριστικές γραμμές, συγκρίνετε και επιλέγετε τους καλύτερους για το Δήμο Κατερίνης, για την τοπική μας κοινωνία.

Ο Δήμος έχει την ευθύνη για τη ρύθμιση των όρων και των συνθηκών της καθημερινότητάς μας αλλά και των ευκαιριών για την ανάπτυξη επωφελώς για τις οικογένειες μας για όλους μας.

Ευθύνη στην καθημερινότητα όπως στην καθαριότητα, την οδοποιία, τα πεζοδρόμια, το πράσινο, τα σχολικά κτίρια, τα πάρκα, τις πλατείες, τους αθλητικούς χώρους, τις πολιτιστικές δομές, τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ευθύνη στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες όπως η χωροταξία και το περιβάλλον, τα μεγάλα έργα όπως οι οδικοί άξονες, η οικιστική πολιτική, η επιχειρηματικότητα, η αγροτική ανάπτυξη, οι καλές πρακτικές και οι καινοτομίες της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, ο ανταγωνισμός των πόλεων στην χρηματοδότηση έργων και δράσεων.

Την τελευταία δεκαετία, όταν η Ελλάδα αγκομαχούσε στην ύφεση, έχοντας την ευθύνη του Δήμαρχου Κατερίνης και την τιμή να σας εκπροσωπώ, έθεσα στόχους, σχεδίασα και εφάρμοσα πολιτικές με τη βοήθεια των συνεργατών μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμο.

Καταρχήν επιλύσαμε άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα σε βασικές υποδομές, όπως τα δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης και την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Στόχευσα στην μετατροπή του Δήμου από μια επαρχιακή γειτονιά της δεκαετίας του ’90 σε ένα Δήμο που παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε αξιοπρεπείς δημότες. Σεβασμό και εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες, έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς, καινοτομίες που ξεπερνούν τα σύνορα.

Πιστεύω ότι πετύχαμε. Ο Δήμος Κατερίνης συναγωνίζεται ευρωπαϊκές πόλεις σε ποιότητα ζωής και αποτελεσματικότητα. Κανείς πια από τους δημότες του δεν συζητά για τη Βέροια, τη Λάρισα ή την Κοζάνη παραπονούμενος για την Κατερίνη. Αντίθετα σήμερα μας ζηλεύουν και μας μιμούνται.

Σήμερα ο Δήμος είναι παράδειγμα στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη. Αστικές αναπλάσεις, όπως το Πάρκο, οι πλατείες Δημαρχείου και Μακεδονίας, η ανάπλαση των πεζοδρομίων μας, οι κυκλικοί κόμβοι, οι φυτεύσεις πρασίνου επί του οδοστρώματος είναι καινοτομίες που αντιγράφονται σε άλλους δήμους, πρακτικές για τις οποίες μας παινεύουν σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη σε δίκτυα πόλεων. Και αυτό είναι τιμή που ανήκει σε όλους μας. Αλλά έχει και πρακτικά αποτελέσματα γιατί είναι διαβατήριο για χρηματοδοτήσεις έργων αλλά και προσέλκυση επισκεπτών που δημιουργεί πόρους και ευκαιρίες για όλους.

Σήμερα το επίπεδο διαβίωσης στην Κατερίνη και τα χωριά μας, στην καθημερινή μας ζωή, είναι ποιοτικό και από τα υψηλότερα στη χώρα. Δρόμοι, πλατείες, αθλητικοί χώροι, χώροι πολιτισμού, δράσεις τοπικές, εθνικές και διεθνείς που φιλοξενούνται στο Δήμο μας, παραλίες οργανωμένες και καθαρές, σχολεία βιοκλιματικά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα ψυχαγωγίας ηλικιωμένων, γειτονιές όμορφες, και καθαρές συνθέτουν όλα αυτά που μπορεί πολλές φορές να φαίνονται αυτονόητα αλλά πριν 10 χρόνια δεν τα είχαμε.

Σήμερα οργανώνουμε την επόμενη δεκαετία. Έργα και παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί αποτελούν την βάση όπως ο Περιφερειακός δρόμος, οι ποδηλατόδρομοι, ο παραλιακός άξονας, οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις για την αγροτική παραγωγή, το αναλόγως του διαμετακομιστικού εμπορίου, η ενδυνάμωση της τουριστικής υποδομής, η περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση του ΤΕΙ Κατερίνης .

Στρατηγικός στόχος και όραμα η περαιτέρω ενίσχυση της ταυτότητας του Δήμου Κατερίνης. Ένας τόπος να ζεις, οικιστική ανάπτυξη, ένας τόπος πόλος έλξης τουριστών, τουριστική ανάπτυξη, ένας τόπος γόνιμος και κερδοφόρος για τους πολίτες του, αγροτική ανάπτυξη & ανάπτυξη υπηρεσιών, ένας τόπος κοινωνικός και ανθρώπινος, κοινωνική ανάπτυξη με αλληλεγγύη για τα νέα ζευγάρια, για τους γονείς, για τους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Ο Δημοτικός μας Συνδυασμός ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ανανεωμένος σε ανθρώπους και ιδέες είναι περισσότερο έτοιμος από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν για να αναλάβει την ευθύνη της συνέχισης στο δρόμο της προκοπής και της ευημερίας για το Δήμο και τους Δημότες του.

Γι αυτό σας ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, για όσα έγιναν, για όσα γίνονται και για αυτά που σχεδιάζουμε. Είναι τιμή και επιβράβευση των προσπαθειών μας η επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης σας.

Σας Ευχαριστώ
με Φιλικούς Χαιρετισμούς
Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης