Ποιός είναι ο Σάββας

Ο Σάββας Χιονίδης, του Γεωργίου και της Λουκίας, γεννήθηκε το 1959 στην Κατερίνη. Ολοκληρώνοντας τις Γυμνασιακές του σπουδές στην Κατερίνη εγγράφεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών από το οποίο αποφοιτά πέντε χρόνια αργότερα, πραγματοποιώντας την διπλωματική του εργασία στην έδρα της συγκοινωνιακής τεχνικής.

Κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών και των φοιτητικών χρόνων συμμετέχει στην ομάδα Βόλεϊ και Στίβου του Αρχελάου Κατερίνης καθώς επίσης και στο χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων το 1983 στα τεθωρακισμένα, ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα ως Πολιτικός Μηχανικός και ασχολείται, αποκλειστικά με ιδιωτικά έργα και μελέτες, ενώ από το 1990 δραστηριοποιείται στον τουρισμό ιδρύοντας ξενοδοχειακή μονάδα στην Ολυμπιακή Ακτή.

Από το 1984 έως σήμερα με ιδιαίτερο ζήλο και αξιοποιώντας τις ειδικές και πλούσιες γνώσεις του ασχολείται και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κατερίνης και του νομού. Συμμετέχει στους κοινωνικούς εταίρους και στους παραγωγικούς φορείς με σκοπό την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα την δεκαετία του ’90, ενώ είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας, από την ίδρυσή της έως και σήμερα. Χαρακτηριστικότερο έργο του η αποζημίωση των τουριστικών καταλυμάτων του νομού Πιερίας λόγω των ζημιών από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου ύψους 3δις δρχ, ως κύριος εισηγητής στο ΥΠΕΘΟ και ΕΟΜΜΕΧ από την Πιερία. Επίσης, συμμετείχε σε αντιπροσωπείες της Πιερίας σε πολλές και σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και fora εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ εκπροσώπησε τον νομό ως εισηγητής και ομιλητής σε μια σειρά ημερίδων και συνεδρίων.

Η πλούσια και μακρόχρονη συνδικαλιστική του δράση αρχίζει το 1987 και από τότε υπήρξε:

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ». Διετέλεσε έφορος του χορευτικού και του λαογραφικού τμήματος, και έφορος του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ιδρυτικό μέλος της «Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας», διετέλεσε επί σειρά ετών Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και ως Γενικός Γραμματέας.

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου στις αρμόδιες διευθύνσεις στην Κομισιόν.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Εντεταλμένος σύμβουλος από τον Ιούνιο του 1999 έως το 2002 και διευθύνων σύμβουλος από το 2002 έως σήμερα..

Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)

Μέλος του Ιππικού Ομίλου Κατερίνης «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ».

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας από το 2000.

Μέλος της GREENPEACE.

Δήμαρχος Κατερίνης από 01/01/2007 μέχρι σήμερα.

Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Πιερίας

Μέλος της Επιτροπής Νέων Τεχνολογιών και Τοπικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. από το 2014 έως σήμερα

Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος στη Κ.Ε.Δ.Ε. από το 2014 έως σήμερα

Ομιλεί την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα και αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στην οικογένεια του. Ο Σάββας Χιονίδης είναι παντρεμένος με την Τζούλη Γιαμούζη, δικηγόρο, και είναι πατέρας τριών παιδιών της Λουκίας, του Γιώργου και της Αθανασίας.