Ηλιάδου Έλλη

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Κατερίνη. Γονείς μου ο Ηλιάδης Κρίτων από τον Σβορώνο Πιερίας και η Ελένη Ηλιάδου του γένους Αυγουστίδη ,γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα.

Τελείωσα το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κατερίνης και έφυγα στην Ιταλία, για να σπουδάσω Αρχιτεκτονική στην Φλωρεντία, στο «UniversitadegliStudidiFirenze – FacoltadiArchitettura”.Έμεινα σ’αυτήν την υπέροχη πόλη παρα πολλά χρόνια, η οριστική επιστροφή στην χώρα μου , στον τόπο μου, ήταν το καλοκαίρι του 2015.

Όσο ήμουν στην Ιταλία συμμετείχα σε πανεπιστημιακές εργασίες ,που είχαν ως στόχο την ανάδειξη ευρωπαικώνproject,όπως είναι το InterregIIIB , CADSES 3III.

Επιστρέφοντας γνωρίστηκα με ανθρώπους , που σχετίζονται με τον Τουρισμό και λόγου της γνώσης μου και της εμπειρίας μου με την κουλτούρα του Ιταλικού λαού ,ένας από τους μεγαλύτερους ιταλικούς operator ,με εμπιστεύθηκε και δούλεψα ως υπεύθυνη για αυτούς. Για δυο σεζόν , έφερνα τουρισμό στον νομό Πιερίας ,στην Γρίτσα Λιτοχώρου και στην Παραλία Κατερίνης. Η εμπειρία μου αυτή με βοήθησε να δω από κοντά βασικά προβλήματα και θέλω πραγματικά να δουλέψω στον τομέα αυτό.

Οι εμπειριές μου με τα κοινά βασίζονται κυρίως στον εθελοντισμό,χάρη στην μητέρα μου, που είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, συμμετείχα στις γιορτινές δραστηριότητες που οργανώνονται από το Επιμελητήριο-τον Δήμο και την Περιφέρεια ,στα δώρα που προσφέρονται τα τελευταία χρόνια στους καταναλωτές ,ως δείγμα ευχαρίστησης που υποστηρίζουν την τοπική αγορά. Μια πρωτοβουλία που μόνο εδώ στον νομό μας υπάρχει, και ως εθελόντρια τον πρώτο χρόνο στο «Πάρκο των Χρωμάτων».

Ως άτομο πιστεύω στην ομαδικότητα, στην συνεργασία και στην καλή θέληση των ατόμων , η ένωση πολλών ιδεών και γνώμων πάντα βοηθάει στην εύρεση της καλύτερης λύσης. Αναγνωρίζω την αξία των ατόμων και την δυναμική που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς.

Στόχος μου είναι να γίνουν έργα που θα αναβαθμίσουν τις τουριστικές περιοχές μας αλλά και τα χωριά μας , για μια καλύτερη ποιότητα τουρισμού ,βασικός παράγοντας της οικονομίας αυτού του τόπου.

Στην Κατερίνη πρέπει να συνεχιστούν να γίνονται έργα όπως παρκάκια ,δεντροφυτεύσεις, παιδικές χαρές. Να γίνουν έργα που να αναβαθμίσουν το εμπορικό κέντρο της Κατερίνης .

Στον χώρο της ΔΕΥΑΚ, που φιλοξενεί κάθε χρόνο το εμποροπανηγύρι και την εμπορική έκθεση του Επιμελητηριού, να γίνει μια καλύτερη διαρρύθμιση του εξωτερικού χώρου για την φιλοξενεία του κόσμου.

Υπάρχουν πολλά σημεία της πόλης μας ,που με παρέμβαση του δήμου μπορούν να ομορφήνουν και να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Η Κατερίνη σε σύγκριση με άλλες επαρχιακές πόλεις , είναι μια πόλη με απίστευτες δυνατότητες ,ήδη έχουν γίνει αρκετά ,που την έχουν αναβαθμίσει και πρέπει αυτό το έργο να συνεχιστεί.