Κατσίμπουρας Ηλίας

Γεννήθηκα στα Καλύβια Κοκκινοπηλού. Είμαι Απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, παντρεμένος με τη Μαρία Σαρρή (εκπαιδευτικό), έχουμε τέσσερα παιδιά και κατοικούμε μόνιμα στην Κατερίνη.

Διατέλεσα ταμίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινοπλητών Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινοπλητών Πιερίας. Ασχολήθηκα με την καταγραφή της κοκκινοπλίτικης παράδοσης (τραγούδια, χοροί, έθιμα) .

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλυβίων Κοκκινοπλού «Ο Χρηστάκης» και του Ε.Ο.Σ Κοκκινοπηλού.
Συμμετείχα ως πρόεδρος και μέλος της επιτροπής για την αναστήλωση των θρησκευτικών μνημείων του Κοκκινοπλού.
Με την ιδιότητα του γονέα υπήρξα πρόεδρος και μέλος του Συλλόγου Γονέων του 12ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης και τώρα συμμετέχω στο Δ.Σ του 12ου Δημοτικού Σχολείου.

Υπήρξα υπεύθυνος της παραδοσιακής χορωδίας του συλλόγου Κοκκινοπλητών Πιερίας «Ο Όλυμπος» και της έκδοσης δύο CD με παραδοσιακά τραγούδια. Συμμετείχα ενεργά στη διοργάνωση των Πανελλήνιων Ανταμωμάτων Βλάχων που έγιναν στην πόλη μας.