Σεμετζίδης Χαράλαμπος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κορινό Πιερίας, από τον Δημήτριο Σεμετζίδη και την Ελισάβετ Καρυπίδου. Στην Κατερίνη τελείωσα την μέση εκπαίδευση και το 1977 έφυγα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για σπουδές. Τελείωσα Οικονομικές και Πολιτικές επιστήμες στο City University of New York και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing και International Business.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα στην Νεα Υόρκη εργαζόμενοςστη στον Ομίλο της Ασφαλιστικής Εταιρίας MetLife όπου και έφθασα στον βαθμό Διευθυντής Καταστήματος (38 συνεργάτες).

Το 1998 προτίμησα να επιστρέψω στην Ελλάδα όπου και εργάστηκα σε Διοικητική θέση στο Γ. Π. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα δίδασκα στα Τ. Ε. Ι. Θεσσαλονίκης.
Στην συνέχεια το 2002 ολοκλήρωσα ένα επιπλέον μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Αθήνα). Το 2004 διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Οικονομικών ως ειδικός επιστήμονας στη Διεύθυνση Οργάνωσης Εφοριακών και Τελωνειακών Διαδικασιών. Ταυτόχρονα δίδασκα στα Τ. Ε. Ι. Αθηνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Από το 2013 μετακινήθηκα στην Δ. Ο. Υ. Κατερίνης και προσωρινά υπηρητώ με απόσπαση σε Διοικητική θέση στο Κέντρο Υγείας Καρυών του Αγίου Όρους.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στον τόπο μου, για να διαθέσω όλες μου τις γνώσεις, τις επαφές και τις γνωριμίες μου στην κοινωνία του Κορινού και της Κατερίνης.

Η προσφορά στην πατρίδα ειναι μέγιστη τιμή και υποχρέωση όλων των ευσυνειδήτων πολιτών. Έτσι αποφάσισα να πλαισιώσω τον δημοτικό συνδυασμό του Σάββα Χιονίδη που έχει αποδείξει την αξία του για τον τόπο του και θα αφήσει σημαντικό έργο για εμάς και τα παιδιά μας. Ο Δήμος Κατερίνης έχει μπει σε πρωταγωνιστική τροχιά και αυτήν την πορεία δεν πρέπει να την χαρίσουμε σε κανέναν.